Çerez Aydınlatma Metni

Çerez Aydınlatma Metni


ALARBİ TURİZM VE İNŞAAT SANAYİ TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ KİŞİSEL VERİLERİN İŞLENMESİNE İLİŞKİN ÇEREZ AYDINLATMA METNİ

Alarbi Turizm ve İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi ("VillamGo" veya "Şirket" olarak anılacaktır) olarak, web sitelerimiz ("Site"), uygulamalarımız ya da dijital ortamda kullanımınıza sunduğumuz benzeri tüm çevrimiçi ya da çevrimdışı mecralarımızı (anılan tüm mecralar birlikte "Platform" olarak anılacaktır) kullanımınız veya ziyaretiniz sırasında deneyiminizi geliştirmek için çerezler, pikseller, GIFler vb. birtakım teknolojilerden (anılanların hepsi "Çerezler" olarak anılacaktır) faydalanmaktayız. Çerezler sayesinde web sitelerimiz ve uygulamalarımıza ait sunucular size ait cihazları tanıyarak örneğin dil tercihlerinizi, kaydedilmiş kullanıcı adı ve şifrelerinizi veya alışveriş sepetinizde yer alan ürünlerin hatırlanmasını, site üzerindeki trafiğin yönetilmesini sağlar. Çerezler ayrıca web sitemizi ya da uygulamamızın ziyaretçi sayısını ve kitlesini analiz ederek yazılımlarımızı sizlere daha iyi bir deneyim sunabilmek için geliştirebilmemize ve tercih etmeniz halinde, internet kullanımınız esnasında görüntülediğiniz reklamları kişiselleştirmemize yardımcı olur.

Bu teknolojilerin kullanımı başta 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu ("KVK Kanunu") olmak üzere tabi olduğumuz mevzuata uygun şekilde gerçekleştirilmektedir.

İşbu Çerez Aydınlatma Metni'nin amacı, Platform’un ziyareti esnasında kullanılmakta olan Çerezler yoluyla kişisel verilerin işlenmesine ilişkin olarak sizlere bilgi vermektir. İşbu metinde Platform’da hangi amaçlarla hangi tür Çerezleri kullandığımızı ve bu Çerezleri nasıl kontrol edebileceğinizi sizlere açıklamak istiyoruz.

VillamGo olarak Platform’da Çerezleri kullanmaktan vazgeçebilir, bunların türlerini veya fonksiyonlarını değiştirebilir veya sitemize ve uygulamamıza yeni çerezler ekleyebiliriz. Güncel Çerez Aydınlatma Metni üzerinde gerçekleştirilmiş olan her türlü değişiklik Platform’da yayımlanmakla birlikte yürürlük kazanacaktır. Son güncelleme tarihini metnin sonunda bulabilirsiniz.

 

Kişisel Veri Toplamanın Yöntemi ve Hukuki Sebebi

Toplanan kişisel verileriniz, aşağıda yer verilen amaçlarla (“Amaçlar”) Kanun’un 5. maddesinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları dahilinde işlenecektir. Platform ziyaretiniz kapsamında veya kullanmanız dolayısıyla elektronik ortamda farklı amaçlarla çerezler kullanılmaktadır. Kullanılan ilgili çerezin türüne göre veri işleme amaçları ve ilgili çerezi kullanırken dayandığımız Kanun kapsamındaki veri işleme şartı değişebilmektedir. Çerezlere ek olarak, VillamGo’a ait müşteri iletişimi ve memnuniyet programı olan Money Programı’na (“Program”) dahil olmanız halinde, fiziksel alışverişleriniz esnasında temas kuracağınız VillamGo’a veya Program’a dahil iş ortaklarına ait işyerlerindeki veya mobil uygulamalarındaki işlemler ile üyelik gerçekleştirilmesi halinde sosyal medya kanalları üzerinden kişisel verileriniz elde edilerek çerezler üzerinden toplanan verilerle birleştirilerek işlenebilecektir.

Zorunlu Çerezler

Zorunlu çerezler, Platform’u görüntülemeniz esnasında cihazınıza yerleştirilen ve sunulan online servislerin düzgün şekilde çalışabilmesi için gerekli olan çerezlerdir. Bu çerezlerin kullanımı esnasında gerçekleştirdiğimiz veri işleme faaliyetleri için Kanun Madde 5 kapsamında “Bir sözleşmenin kurulması veya ifasıyla doğrudan doğruya ilgili olması kaydıyla, sözleşmenin taraflarına ait kişisel verilerin işlenmesinin gerekli olması” veri işleme şartına dayanmaktayız.

Performans ve Analitik Çerezleri

Performans çerezleri, Platform’u görüntüleyen kişi sayısı ile Platform trafiğini takip ve analiz etmemizi sağlar. Bu çerezler sayesinde Platform üzerindeki alanlardan hangilerinin en sık ya da seyrek ziyaret edildiği gibi bilgileri edinebilir ve Platform’un trafiğini optimize edebiliriz. Bu çerezlerin kullanımı esnasında gerçekleştirdiğimiz veri işleme faaliyetleri için Kanun m.5 kapsamında “İlgili kişinin temel hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydıyla, veri sorumlusunun meşru menfaatleri için veri işlenmesinin zorunlu olması.” veri işleme şartına dayanmaktayız.

Pazarlama ve Reklam Çerezleri

Pazarlama ve reklam çerezleri, sizlere Platform’da veya Platform haricindeki mecralarda görüntüleme geçmişinize ve ziyaretçi profilinize uygun olarak kişiselleştirilmiş ürün ve hizmet tanıtımı yapmak için kullanılır. Örneğin, ziyaretçilerin görüntüledikleri sayfa ve ürünler üzerinden ziyaretçilerin ilgi alanlarıyla bağlantılı reklam gösterilmesi. Bu reklamlar VillamGo’a ait dijital kanallardan gösterilebileceği gibi, 3. kişilere ait mecralarda da sitemiz dahilinde veya dışında reklam ve tanıtım yapmak için iş birliğine gidebiliriz. Örneğin, sitemizde gördüğünüz bir reklama tıklayıp tıklamadığınızı, eğer reklam ilginizi çektikten sonra o reklamın yönlendirdiği sitedeki hizmetten faydalanıp faydalanmadığınızı takip etmek için çerezler kullanılabilmektedir. Pazarlama ve reklam çerezleri aynı zamanda, sosyal medya kullanımlarınız hakkında bilgilerin toplanmasını sağlar. Örneğin Kişiselleştirilmiş reklamlar oluşturulması ya da market araştırmaları yapılması için Facebook/Twitter hesaplarınıza ait bilgilerin kullanılması için çerezler kullanılabilir.

Bu çerezlerin kullanımı esnasında gerçekleştirdiğimiz veri işleme faaliyetleri hedefleme ve profilleme vasıtasıyla gerçekleştirilen pazarlama ve reklamcılık faaliyetlerine ilişkin olduğu durumlar için Kanun m.5 kapsamında veri işleme şartı olarak “açık rızanıza” dayanmaktayız. Bu çerezlerin kullanımı esnasında gerçekleştirdiğimiz veri işleme faaliyetleri, hedefleme ve profilleme vasıtasıyla gerçekleştirilen pazarlama ve reklamcılık faaliyetlerine ilişkin olmadığı durumlar için Kanun m.5 kapsamında “İlgili kişinin temel hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydıyla, veri sorumlusunun meşru menfaatleri için veri işlenmesinin zorunlu olması.” veri işleme şartına dayanmaktayız.

Üçüncü Taraf İnternet Siteleri ve Uygulamalar

Program ortaklarımız ayrıca, kendi internet sitelerine ve uygulamalarına yerleştirilmiş çerezlerden elde edilen bilgileri VillamGo ile paylaşmayı seçebilir. VillamGo, program ortaklarımıza ait olan internet siteleri ve uygulamalara yerleştirilmiş olan ve aşağıdaki Platform’da Kullanılan Çerezler tablosunda yer alan çerezler haricinde herhangi bir çereze erişemez. Program ortakları ve bağlı kuruluşlar tarafından paylaşılan veya VillamGo tarafından Program ortakları ve bağlı kuruluşların web siteleri ve uygulamalarından toplanan bilgiler, VillamGo ile paylaştığınız ve VillamGo’nun sizin hakkınızda aldığı diğer bilgilerle birleştirilebilir. Bu çerezler, VillamGo’ya ait Platform’a yerleştirilen çerezlerle aynı amaçlara hizmet eder ve bu amaçlar; içerikleri (reklamlar dahil olmak üzere) kişiselleştirme, reklamları ölçme, analizler oluşturma ve daha güvenli bir deneyim sunmaktır.

Üçüncü taraf internet siteleri ve uygulamalara yerleştirilmiş çerezler üçüncü taraflara ait çerez politikalarında bulunmakla birlikte aşağıda yer alan Platform’da kullanılan çerezler tablosunun en alt kısmında yer alan Üçüncü Taraf İnternet Siteleri ve Uygulamalar başlıklı tabloda Program ortaklarımızın kendi internet siteleri ve uygulamalarına yerleştirilmiş hangi çerezler vasıtasıyla elde edilen bilgileri VillamGo ile paylaşmayı tercih ettikleri hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.

Ayrıca ticari elektronik ileti izni vermiş olmanız halinde kişisel verileriniz, Program Ortaklarının ürün ve hizmetlerinden Program üyelerine özel avantajlarla faydalanmanız için genel ve sizlere özelleştirilerek sunulması ve tanıtılması amacıyla işlenmektedir.

Saklandığı Süre Bakımından Çerezler

Kalıcı Çerezler (Persistent Cookies)

Kişinin bilgisayarında belirli bir tarihe kadar veya kullanıcı tarafından silinene kadar varlığını sürdüren çerezlerdir. Bu çerezler, çoğunlukla kullanıcıların site hareketlerini ve tercihlerini ölçmek amacıyla kullanılır. İşbu çerezlerin kullanımı esnasında gerçekleştirdiğimiz veri işleme faaliyetleri için Kanun m.5 kapsamında “İlgili kişinin temel hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydıyla, veri sorumlusunun meşru menfaatleri için veri işlenmesinin zorunlu olması.” veri işleme şartına dayanmaktayız.

Oturum Çerezleri (Session Cookies)

Bu çerezler kullanıcının ziyaretini oturumlara ayırmak için kullanılır. Çerez, kullanıcı ziyaret ettiği web sayfasını kapattığında veya belli bir süre pasif kaldığında silinir. Web Sitesi'nde üçüncü kişilerin başta reklam hizmetleri olmak üzere hizmet sağlamasına yardımcı olmak ve bu hizmetlerin etkinliğini artırmak için hedef ve izleme çerezleri kullanılır. Bu çerezler, ziyaret ettiğiniz web sayfalarını ve siteleri hatırlayabilir ve başta kullanıcı cihazının IP adresi olmak üzere kişisel verileri toplayabilir. Web Sitesi, bilgi toplamak, ilgi alanlarınızı ve demografik verileri hatırlamak ve size hedeflenmiş reklamları sunmak, reklamları iyileştirmek ziyaret edilme ve reklam gösterimleri sayısını, reklam hizmetlerinin diğer kullanımlarını ve bu reklam gösterimleri ve reklam hizmetleriyle ilgili etkileşimler arasındaki oranı belirlemek için hem birinci taraf hem de üçüncü taraf çerezlerini kullanmaktadır. Web Sitesi; Facebook ve LinkedIn gibi sosyal ağlara bağlantı sağlayan sosyal eklentilerden faydalanmaktadır. Web Sitesi'ni ziyaret ettiğinizde ve bu eklentileri kullandığınızda, Web Sitesi doğrudan seçilen sosyal ağın sunucusuna bağlanır. Ardından, eklentinin sunduğu içerik doğrudan sosyal ağlardan web tarayıcınıza iletilir ve ziyaret etmekte olduğunuz web sitesine eklenir. Böylelikle ilgili sosyal ağ size ait verilere ulaşarak işleyebilir ve ilgili sosyal ağdaki hesabınıza ait verilerle birleştirebilir. İşbu çerezlerin kullanımı esnasında gerçekleştirdiğimiz veri işleme faaliyetleri için Kanun m.5 kapsamında veri işleme şartı olarak “açık rızanıza” dayanmaktayız.

Kişisel Verilerin Kimlere ve Hangi Amaçla Aktarılabileceği

VillamGo, Çerez Aydınlatma Metni kapsamındaki kişisel verilerinizi yukarıda belirtilen amaçların gerçekleştirilebilmesi ile sınırlı olarak ve mevzuata uygun şekilde doğrudan veya dolaylı olarak Program ortaklarımıza, “Paylaşım yapılan taraflar bilgisi” olarak aşağıda belirtilen taraflara, VillamGo iştiraklerine, VillamGo Ailesine (VillamGo'un Yönetim Hissedarları, Yönetim Hissedarlarının ve VillamGo’un bağlı şirketleri, iştirakleri, alt kuruluşları, işletmeleri) hizmet sağlayıcılarına ve/veya alt yüklenicilerine, kanunen yetkili kamu kurumlarına ve özel kişilere Kanun’un 5. maddesinde düzenlenen veri işleme şartları kapsamında Kanun’un 8. maddesinde belirtilen kişisel verilerin aktarılmasına ilişkin kurallara uygun olarak aktarabiliriz. 

Platform üzerinde kullanılan bazı çerezler Şirket haricindeki üçüncü parti servis sağlayıcıları tarafından sağlanmaktadır. Bu üçüncü parti çerezler, istatistiksel verilerin toplanmasını ve bu şekilde Platform’un sunumunun ve kullanımının geliştirilmesini sağlamak amacıyla kullanılmaktadır.

Açık rızanızı vermeniz halinde kimlik, iletişim, müşteri işlem, pazarlama, işlem güvenliği  verileriniz Platform kullanıcıları ve ziyaretçileri hakkında istatistiki veri elde edilmesi ve analizlerin gerçekleştirilmesi, tarafınıza kişiselleştirilmiş reklam gösterilmesi”… amacıyla yurt dışında mukim Google Inc.”, “Facebook Inc., Amazon, ” ile, Kanun’un 5. maddesinde düzenlenen veri işleme şartları kapsamında Kanun’un 9. maddesinde belirtilen kişisel verilerin aktarılmasına ilişkin kurallara uygun olarak aktarılabilecektir.